Gyakori kérdések

A profipur hőszigetelő hab szórási technológiája szakmai, felelős és képzett személyzet szempontjából sokkal igényesebb az egyéb hőszigetelési technológiákkal szemben (pl. polisztirol hab, ásványi gyapot, PVC fóliák elhelyezése, bitumen lemez stb.) A felhordáshoz is jelentős befektetést igénylő berendezés szükséges. Emiatt tűnhet úgy, hogy a pur hab kevésbé elterjedt.

A poliuretán hőszigetelő hab az egészségre teljesen ártalmatlan, az élelmiszeriparban is sok területen használják, pl. mélyfűtők, fagyasztók, tejüzemek hőszigetelésére.

Az egykomponensű (főleg az nyílászárók beépítésére használt) szigetelő habokkal ellentétben a kétkomponensű habok A és B összetevői maradéktalanul reakcióba lépnek egymással. Szerkezetükben az UV sugárzás hatása csak nagyon lassan és felületi szinten jelentkezik. Ennek megelőzésére és az szigetelés élettartamának növelése érdekében a külső tető felületeken alkalmazott zárt cellás szigetelést UV védő réteggel is ellátjuk.

A pur hab -200 és +110 Celsius fok közötti hőtartományban biztonsággal használható. Szigetelési tulajdonságait hosszú távon, változatlanul megőrzi.

A hőszigetelő habok a műanyagokhoz hasonlóan különböző tűzveszélyességi osztályokba sorolhatók. Ezt az égéscsökkentők tartalma és fajtája befolyásolja. Hiányukban valóban gyúlékony a hab, de az esetek 90%-ban a önoltó.

A poliuretán hab tetőn is kiválóan alkalmazható és járható.

A poliuretán hőszigetelő hab előkészítése és felvitele komoly szakmai és technológia feltételekkel valósulhat meg. A gondosan előkészített felületre, szakszerűen felhordott hőszigetelő hab tulajdonságait tartósan megőrzi és nem zsugorodik.

A poliuretán habok felhordásának feltétele, hogy a felület száraz és min. 10-15 Celsius fok hőmérsékletű legyen. Ezek alapján március vége és október közepe között felhordható.

További kérdései esetén forduljon szakképzett kollégáinkhoz!


Tetőszigetelés vagy épületfelújítás előtt áll?
Kérjen árajánlatot hőszigetelésre!

Árajánlatkérés

Hogyan készül?

  1. Szórásos eljárással folyékony anyagot fújunk a falra, kúszótérbe vagy mennyezetre.
  2. Az anyag néhány másodperc alatt 1:100 arányban habosodik.
  3. A rugalmas habtakaró tökéletesen lezárja a réseket és repedéseket.
  4. A hab minden felülethez odatapad, ezzel elzárva a légmozgás útját.
  5. A felesleg könnyedén levágható.

Rólunk

Cégünk, a Profipur Bt. 1997-ben alakult. 2012-ben jelentős technikai fejlesztést követően korábbi tevékenységi körünket a hiánypótló poliuretán hőszigeteléssel bővítettük.

Családi vállalkozásunk a kezdetektől közeli, szinte családias kapcsolatot ápol a megrendelőkkel, ezzel célunk, hogy igényeiket pontosan megismerjük és azokhoz igazodva, a számukra lehető legtökéletesebb kivitelezést nyújthassuk.