Hőszigetelés habbal
Hőszigetelés: az egyik legjobb befektetés

Hőszigetelés: az egyik legjobb befektetés

Napjaink folyamatosan visszatérő problémája az energiaárak megállíthatatlan emelkedése. Sajnos a szolgáltatók által megállapított díjak ellen nem sokat tehetünk, de létezik egy megoldás, amellyel jelentősen csökkenthető a számla végösszege.

Épületeink hőszigetelése egyre jobb befektetésnek tűnik, ha figyelembe vesszük, hogy a poliuretán habos hőszigetelés segítségével:

 • akár 60%-kal csökkenthető az energiafielhasználás
 • a kivitelezés rendkívül gyors és járulékos költségektől mentes
 • teljesen kompakt, illesztési hiányosságoktól mentes hőszigetelő réteg valósítható meg, egész évben jelentősen csökkenthető a fűtés és hűtés költsége
 • kitűnő hangszigetelést érhetünk el, ezáltal jelentősen kevesebb a beszűrődő külső zaj
 • egyenletes hőmérséklet biztosíthatunk, így javul a komfortérzet
 • egészségre ártalmatlan szigetelőanyag védi ingatlanunkat
 • csökkenthetők az allergiát és asztmát kiváltó okok
 • megakadályozhatjuk a penészedést, gombásodást
 • óvjuk az épületet a nedvességtől, korróziótól és korhadástól, egyúttal növeljük az élettartamát is

A számos pozitív élettani hatást és az elérhető megtakarítást figyelembe véve nem kérdéses, hogy a hőszigetelés az egyik legjobb hosszú távú befektetés.


Poliuretán habok

Poliuretán habok

Sejtszerkezetük szerint a poliuretán hőszigetelő habok 2 fajtáját különböztethetjük meg: nyitott cellás és zárt cellás habok.

A nyitott cellás hab szórással felvitt, vízbázisú hab, amellyel rengeteg pénz takarítható meg, miközben hozzájárul egészségének megőrzéséhez is. A szórást követően 1:100 arányban táguló anyag teljes mértékben légzáró, víztaszító és hézagmenetesen hőszigetelő réteget képez.

Laza sejtszerkezetének köszönhetően fajsúlya nagyon kicsi, kifújt köbméterenként 8-10 kg, így egy nézetméteren a 15 cm vastag szigetelés súlya alig 1,5 kg.

A nyitott cellás hab kitűnő hőszigetelő és víztaszító, viszont páraáteresztő és nem vízzáró, ezért használatakor a rétegrendbe párazáró réteget kell tervezni.


Mi a poliuretán hab és miért ajánljuk?

Mi a poliuretán hab és miért ajánljuk?

A poliuretán hab egy két komponensből álló, egyenként folyékony halmazállapotú anyag kémai reakciója révén jön létre. A pur hab kiváló hőszigetelő, segítségével jelentősen csökkenthető a fűtésre és hűtésre fordított energiafelhasználás. Ideális technológia tetőterek és az épületfelújítások során végzett utólagos hőszigeteléshez.

A Spanyolországból, külön hordókban érkező két összetevőt (A-komponens: polimer, B-komponens: izocionát) transzferpumpák segítségével egy a professzionális GRACO reaktorba juttatjuk, amely az anyagokat 80 Celsius fokra hevíti, majd akár 80-100 méteres csöveken keresztül juttatja el a speciális szórópisztolyhoz melynek keverő kamrájában a komponensek egyenlő mértékben, 100:100 arányban keverednek, majd 130 bar nyomással kerülnek a felületre.

A szórást követően a hőszigetelő anyag néhány másodperc alatt 1:100 arányban habosodik, ezáltal teljesen kompakt, légmentesen záródó, jól hőszigetelő és víztaszító réteget hoz létre, amely minden apró rést és repedést elfed, elzárva a légmozgás útját.

Az így kialakuló lélegző „léggát” tökéletesen alkalmazkodik az épület minden felületéhez és annak teljes élettartama alatt szigetel. A pur hab hézag és varrat mentesen szigeteli a teljes felületet, teljes mértékben kiküszöböli a konvekciós légmozgást és egyenletes hőmérsékletet, növekvő komfortérzetet biztosít, megőrizve ezzel otthona melegét.

A poliuretán hőszigetelő hab választható vastagságban hordható fel. Hővezetési képessége pedig a piacon ismert hőszigetelő anyagok között a legalacsonyabb. (L=0,023 W/mk)

Ne hagyja tovább szökni az otthona melegét, kérjen ajánlatot most épülete hőszigetelésére!

Árajánlatkérés

Alapvető műszaki jellemzők

Alapvető műszaki jellemzők

Jellemző Deklarált érték
Sűrűség ρv 8 ≤ kg/m3
Hővezetési tényező λD ≤ 0,038 W/mK
Páradiffúziós ellenállás μ ≥ 3
Légáramlási ellenállási tényező RS = 6,90 × 106 Pa*s/m
Tűzállóság B, s1, d0
Hőátbocsátási tényező U = 0,24
Tűzvédelem / tetőszerkezet REI 30
Tűzvédelem / falfelületek REI 45

Tetőszigetelés vagy épületfelújítás előtt áll?
Kérjen árajánlatot hőszigetelésre!

Árajánlatkérés

Alkalmazási területek

Ismerje meg a nyitott és zárt cellás hőszigetelő hab alkalmazási területeit

Nyitott cellás hab Nyitott cellás hab
Nyitott cellás hab

Tökéletesen alkalmas a következő területekre

 • tetők
 • falak
 • házak és csarnokok
 • ipari létesítmények
Részletek
Zárt cellás hab Zárt cellás hab
Zárt cellás hab

Legkeresettebb az építőiparban

 • lakás, közcélú épületek
 • ipari létesítmények
 • tartályok és csővezetékek
Részletek

Hogyan készül?

 1. Szórásos eljárással folyékony anyagot fújunk a falra, kúszótérbe vagy mennyezetre.
 2. Az anyag néhány másodperc alatt 1:100 arányban habosodik.
 3. A rugalmas habtakaró tökéletesen lezárja a réseket és repedéseket.
 4. A hab minden felülethez odatapad, ezzel elzárva a légmozgás útját.
 5. A felesleg könnyedén levágható.

Rólunk

Cégünk, a Profipur Bt. 1997-ben alakult. 2012-ben jelentős technikai fejlesztést követően korábbi tevékenységi körünket a hiánypótló poliuretán hőszigeteléssel bővítettük.

Családi vállalkozásunk a kezdetektől közeli, szinte családias kapcsolatot ápol a megrendelőkkel, ezzel célunk, hogy igényeiket pontosan megismerjük és azokhoz igazodva, a számukra lehető legtökéletesebb kivitelezést nyújthassuk.